Prase i prijatelji
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Prase i prijatelji

Dobrodosli u svet zivotinja !

PrijemTražiLatest imagesRegistruj sePristupi

Moje ptice

Ići dole 
3 posters
AutorPoruka
Alexandra
Hipogrif
Hipogrif
Alexandra

Ženski
Broj poruka : 156
Godina : 29
Tim : Ptice
Datum upisa : 12.04.2008

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeSub Apr 12, 2008 1:37 pm

Cao svima :)
Na ovoj temi cu postaviti neke slike mog jata :)
Prvo cemo poceti sa nimficama.Pile i Zet

Moje ptice Pileizet

Pa pevajuci papagaji Pevko i Zoi

Moje ptice Pevci-1

Pa rozenkolisi Rozi i Rozika

Moje ptice Rozici

Pa zebraste zebe
1.Bole i Pahuljica

Moje ptice BP

2.Anabell i Koko

Moje ptice AK-1

3.Alvin i Betty

Moje ptice BA-1

Nimfe
Ovako Prvo cu vam predstaviti par nimfi..Pile i Zeta..Pile imamo od novembra 2005. godine..to je jedna zuta,poslusna nimfa..veoma je pitoma,a najvise voli da se ceska :) ..do sad je imala cetiri neuspela legla,pa smo tad resili da joj uzmemo muzjaka..uzeli smo ga maja 2007. godine i dali mu ime Zet :D:
Pile nekad poceska Zeta,Zet Pile,Mama Pile i tako...

Pevajuci
Pevka sam uzela decembra 2006. godine..Dala sam mu ime Pevko zato sto je od pocetka poceo da peva kad cuje svaki zvuk :) .Naucio je da oponasa fiksni telefon i zvonce..Avgusta 2007. godine sam mu uzela zenku i dala ime Zoi..za prolece dobijaju gnezdo za mlade..

Rozenkolisi
Roziku sam uzela avgusta 2006. godine.Pripitomljavala sam je i islo mi je...ali ipak covek ne moze da zameni drugu pticu.
Juna 2007. godine sam joj uzela muzjaka i dala mu ime Rozi...
Imali su dva neuspesna legla,u trecem leglu se nadamo da ce biti malih rozenkolisa...

Zebe
Bole i Pahuljica
Boleta i Pahuljicu sam uzela maja 2005. godine..do sad su imali cetiri legla,i u svakom po jedno pile,prvo pile je kod mog prijatelja odgajivaca u Nisu,druga je uginula(nepoznato),trecu su ocerupali,a cetvrtu su ugusili sa sve nekoliko dana :(
Ubacila sam im gnezdo i nadam se da ce ovaj put normalno postupiti prema mladima.Trenutno imaju jedno pile koje se osamostalilo,muzjak Srecko..

Anabell i Koko
Anabell sam uzela decembra 2007.(na Pevkov prvi rodjendan 22.12.2007.) godine,a Kokoa januara 2008. godine...Jos uvek se zblizavaju,na prolece im stavljam gnezdo,nadam se da ce biti bolji od Boleta i Pahuljice :)

Betty i Alvin
Betty i Alvina sam uzela istog dana kad i Kokoa..imaju cetiri jaja i uskoro bi trebalo da im se izlegnu pilici

Ovi tekstovi su preuzeti s mog sajta http://mojejato.tripod.com

Veliki pozz za sve clanove

p.s.Neki textovi su izmenjeni
Nazad na vrh Ići dole
http://mojejato.tripod.com
Happy Guinea Pig
Administrator
Administrator
Happy Guinea Pig

Muški
Broj poruka : 3027
Godina : 31
Tim : Prasici
Datum upisa : 17.02.2008

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeSub Apr 12, 2008 1:45 pm

Dobrodosla Alexandra,kao i tvoje jato ! :D:
Zamolio bi te ako mozes da napises cime od voca,povrca mogu da se hrane zebe i jos nesto o njma,jer me je zamolila razredna (kupili smo joj za rodjendan dve zebice)
a nemogu nigde da nadjem nesto o njihovoj ishrani.
Nazad na vrh Ići dole
http://www.happyguineapig.blogspot.com
ikac
Jednorog
Jednorog
ikac

Ženski
Broj poruka : 991
Datum upisa : 01.03.2008

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeSub Apr 12, 2008 2:05 pm

Alexandra,jako su ti lepi ptici,pretpostavljam da ih uzgajate jer vidim da svako ima svog para :ljubava: !Papagaji mogu jako lepo da se pripitome,ja sam imala nifmicu kao mala,bila je prepametna,ali je bila stara i uginula. cry Dosta vremena posle nje je proslo nakon sto sam uzela drugog ljubimca...A inace hrane se onim zrnevljem,to ima u svakom zoo shopu,vode uvek....
Nazad na vrh Ići dole
Alexandra
Hipogrif
Hipogrif
Alexandra

Ženski

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeSub Apr 12, 2008 2:06 pm

OK vrlo rado :D:
Ovako moze jabuka,sargarepa,krastavica(da se ocisti seme)..za ovo znam,sve tri biljke trebaju da se narendaju
Raspitacu se za jos
A moze i nekad da se stavi poklopce od tegle sa vodom za kupanje...zebe se vrlo rado kupaju kad je vruce...
Napravicu posebnu temu za zebe i ostale vrste koje imam.

ikac ::
Alexandra,jako su ti lepi ptici,pretpostavljam da ih uzgajate jer vidim da svako ima svog para :ljubava: !Papagaji mogu jako lepo da se pripitome,ja sam imala nifmicu kao mala,bila je prepametna,ali je bila stara i uginula. cry Dosta vremena posle nje je proslo nakon sto sam uzela drugog ljubimca...A inace hrane se onim zrnevljem,to ima u svakom zoo shopu,vode uvek....
Da planiram da za maj uzmem jos oko 10-15 :D:
Za rozenkolise,pevajuce i nimfe slobodno treba da se daje hrana za nimfe,sve tri vrste mogu istu hranu..takodje moze da im se daje bar-klas...sigurno znas,kao grancica od semena...

Ako vas jos nesto interesuje pitajte ;)

Pozz
Nazad na vrh Ići dole
Alexandra
Hipogrif
Hipogrif
Alexandra

Ženski

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeSre Apr 30, 2008 10:56 pm

Ewo text o tome kako je doslo do toga da cuvam ptice i zasto ih imam ovoliko.
Sve je pocelo jednog dana kada sam otisla do svoje drugarice,ona je tad bila kupila par plavih tigrica.Ja sam jos tog dana pitala oca da mi kupi i kupila sam muzjaka Plavusana,kasnije sam mu uzela zenku(ne secam se imena)..i jos par kasnije...plavusana i jednu zenku sam dala rodjaku kojem su one "uginule"kod mene je ostao jedan par koji mi je uskoro uginuo(uzrok nepoznat)prvo muzjak a kasnije zenka.
Shvatila sam da tigrice nidu za mene da probam sa drugim vrstama tako da sam krajem marta 2006. godine uzela par zebrastih zeba,kasnije je ispalo da imam dva muzjaka,vratila sam ih i uzela pravi par koj i dalje cuvam Boleta i Pahuljicu.
Prvog avgusta 2006. godine sam uzela rozenkolisa Roziku koju i dan danas cuvam.Bole i Pahuljica su krajem 2006. godine dobili svoje prvo pile i to je bila zebrasta zeba Malena,prva zebrasta zeba,prva ptica koja se izvela kod mene.Poklonila sam je prijatelju Dusanu odgajivacu i veterinaru iz Nisa.Malena je u Nisu izvela nekoliko normal i jednu albinu zebicu.Takodje sam novemba 2006. godine uzela nimfu Pile koja se trenutno oporavlja iz soka(udarila je u prozor).Decembra 2006. godine sam posla sa ocem da vidim da uzmem rozenkolisu Roziki muzjaka,prodavac nije znao da vidi da li su rozenkolisi u pet-shopu muzjaci ili zenke tako da za tad nisam mogla dalje da idem..Tad sam uzela muzjaka pevajuceg papagaja Pevka,i dan danas ga cuvam..dala sam mu ime Pevko jer cim cuje neki zvuk kasnije ga odlicno oponasa.Maja 2007. godine smo nimfi Pile uzeli muzjaka Zeta.Juna 2007. godine mi je (par dana pre polaska s mora)prodavac iz pet shopa javio da je stigao muzjak.Kad sam se vratila uzela sam ga..drzala sam ga deset dana kavez do kaveza sa Rozikom.Cuvam ih jos uvek,Rozija i Roziku.Avgista 2007. godine sam uzela zenku pevajuceg papagaja Zoi Pevku.Drzala sam ih takodje kavez do kaveza deset dana.I oni su za sada jedan par koji me svako jutro budi za skolu :)
Decembra 2007. godine (na pevkov rodjendan)sam uzela zenku zebraste zebe..zove se Anabell i prljavo bele je boje.Januara 2008. godine sam uzela jos dva muzjaka i zenku.Kokoa,Betty i Alvina.Koko i Anabell su par kao i Betty i Alvin.

Za sada Bole i Pahuljica imaju pile koje je danas(30.4.2008.)izasla iz gnezda..i i maju muzjaka Srecka koji je u posebnom kavezu :)
To je bila istorija kako je doslo do toga da uzmem i imam toliko ptica :)
Nazad na vrh Ići dole
Alexandra
Hipogrif
Hipogrif
Alexandra

Ženski

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeČet Maj 01, 2008 11:20 am

Danas je Boletu i Pahuljici 2. godina od kako ih imam :D: lovetus lovetus lovetus
Nazad na vrh Ići dole
Happy Guinea Pig
Administrator
Administrator
Happy Guinea Pig

Muški
Broj poruka : 3027
Godina : 31
Datum upisa : 17.02.2008

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeČet Maj 01, 2008 11:42 am

Srecan im rodjendan ! izvolii
Nazad na vrh Ići dole
http://www.happyguineapig.blogspot.com
Alexandra
Hipogrif
Hipogrif
Alexandra

Ženski

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitimeČet Maj 01, 2008 12:31 pm

Hwala :D:
Ewo jedne slicice u paint-u (Pre neki dan smo opet instalirali Windows XP pa tako ds nemam Adobe Photoshop CS2)
Moje ptice Alex306-1
Nazad na vrh Ići dole
Sponsored content

Moje ptice Empty
PočaljiNaslov: Re: Moje ptice   Moje ptice Icon_minitime

Nazad na vrh Ići dole

Moje ptice
Nazad na vrh 
Strana 1 od 1
 Similar topics
-