Cao svima
Na ovoj temi cu postaviti neke slike mog jata
Prvo cemo poceti sa nimficama.Pile i Zet
Pa pevajuci papagaji Pevko i Zoi
Pa rozenkolisi Rozi i Rozika
Pa zebraste zebe
1.Bole i Pahuljica
2.Anabell i Koko
3.Alvin i Betty
Nimfe
Ovako Prvo cu vam predstaviti par nimfi..Pile i Zeta..Pile imamo od novembra 2005. godine..to je jedna zuta,poslusna nimfa..veoma je pitoma,a najvise voli da se ceska
..do sad je imala cetiri neuspela legla,pa smo tad resili da joj uzmemo muzjaka..uzeli smo ga maja 2007. godine i dali mu ime Zet
Pile nekad poceska Zeta,Zet Pile,Mama Pile i tako...
Pevajuci
Pevka sam uzela decembra 2006. godine..Dala sam mu ime Pevko zato sto je od pocetka poceo da peva kad cuje svaki zvuk
.Naucio je da oponasa fiksni telefon i zvonce..Avgusta 2007. godine sam mu uzela zenku i dala ime Zoi..za prolece dobijaju gnezdo za mlade..
Rozenkolisi
Roziku sam uzela avgusta 2006. godine.Pripitomljavala sam je i islo mi je...ali ipak covek ne moze da zameni drugu pticu.
Juna 2007. godine sam joj uzela muzjaka i dala mu ime Rozi...
Imali su dva neuspesna legla,u trecem leglu se nadamo da ce biti malih rozenkolisa...
Zebe
Bole i Pahuljica
Boleta i Pahuljicu sam uzela maja 2005. godine..do sad su imali cetiri legla,i u svakom po jedno pile,prvo pile je kod mog prijatelja odgajivaca u Nisu,druga je uginula(nepoznato),trecu su ocerupali,a cetvrtu su ugusili sa sve nekoliko dana
Ubacila sam im gnezdo i nadam se da ce ovaj put normalno postupiti prema mladima.Trenutno imaju jedno pile koje se osamostalilo,muzjak Srecko..
Anabell i Koko
Anabell sam uzela decembra 2007.(na Pevkov prvi rodjendan 22.12.2007.) godine,a Kokoa januara 2008. godine...Jos uvek se zblizavaju,na prolece im stavljam gnezdo,nadam se da ce biti bolji od Boleta i Pahuljice
Betty i Alvin
Betty i Alvina sam uzela istog dana kad i Kokoa..imaju cetiri jaja i uskoro bi trebalo da im se izlegnu pilici
Ovi tekstovi su preuzeti s mog sajta
http://mojejato.tripod.comVeliki pozz za sve clanove
p.s.Neki textovi su izmenjeni